Periodistes: Leire V. i Mina U.
Ingredients
4 ous
1 iogurt
la ratlladura d’1 llimona
2 mides de iogurt de sucre
i 3 de farina
1 sobre de llevat química
una mica de sal
ous de xocolata petits
plomes
150 g de xocolata
1 cullerada de mantega
1 figura de xocolatai altres coses que ens agradi
Estris
3 bols
1 batidora
1 culador
1 espàtula
1 ganivet
Preparació:
Primer agafem els tres bols i separem les clares dels rovells. I en un tercer bol posem la farina, el llevat i el tamisat. Agafem el vol on tenim les clares, les posem al punt de neu i les reservem. Agafem el vol dels rovells i afegim el sucre i blanquegem. Quan balancegem veurem que va canviant el color i que quasi triplica el seu volum. Afegim a poc a poc el iogurt i anem barrejant amb l'espàtula. Afegim la ratlladura de llimona i continuem barrejant suaument. Posem la farina i el llevat, barregem suaument. I finalitzarem barrejant les clares amb el mateix procediment. Preparem un motlle de 20 cm, untat amb mantega i empolvorat amb farina.
Bolquem la massa i ho posem al forn prèviament escalfat a 180 ºC. Ho deixem 10 minuts, baixem la temperatura a 170 ºC i el posem al forn 39 minuts més. Comprovem el punt de cocció.
El tallem a capes amb 1 ganivet o 1 lira, és molt més fàcil i ens permet fer més capes. Posem el farcit que més ens agradi, melmelada, xocolata… Per a la cobertura, posem la mantega i la xocolata al microones, 2 minuts a màxima potència, controlant cada 30 segons i remenant perquè no es cremi. Us recomanem utilitzar xocolata del 70 %. Repartim la cobertura per la superfície i laterals i decorem al nostre gust. Posem encenalls de xocolata preparats amb un pelador. I decorem amb les figures, ous de xocolata, plomes…
Una deliciosa mona preparada amb un simple pa de pessic de iogurt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada