dimarts, 14 de maig del 2024

La recepta de la Mona de Pasqua

 Periodistes: Leire V. i Mina U.  


Ingredients

4 ous


1 iogurt

la ratlladura d’1 llimona

2 mides de iogurt de sucre 

i 3 de farina

1 sobre de llevat química

una mica de sal

ous de xocolata petits

plomes

150 g de xocolata

1 cullerada de mantega

1 figura de xocolata 

i altres coses que ens agradi


Estris

3 bols

1 batidora

1 culador

1 espàtula

1 ganivet


Preparació:

 Primer agafem els tres bols i separem les clares dels rovells. I en un tercer bol posem la farina, el llevat i el tamisat. Agafem el vol on tenim les clares, les posem al punt de neu i les reservem. Agafem el vol dels rovells i afegim el sucre i blanquegem. Quan balancegem veurem que va canviant el color i  que quasi triplica el seu volum.  Afegim a poc a poc el iogurt i anem barrejant amb l'espàtula. Afegim la ratlladura de llimona i continuem barrejant suaument. Posem la farina i el llevat, barregem suaument. I finalitzarem barrejant les clares amb el mateix procediment. Preparem un motlle de 20 cm, untat amb mantega i empolvorat amb farina. 

Bolquem la massa i ho posem al forn prèviament escalfat a 180 ºC. Ho deixem 10 minuts, baixem la temperatura a 170 ºC i el posem al forn 39 minuts més. Comprovem el punt de cocció. 

El tallem a capes amb 1 ganivet o 1 lira, és molt més fàcil i ens permet fer més capes. Posem el farcit que més ens agradi, melmelada, xocolata… Per a la cobertura, posem la mantega i la xocolata al microones, 2 minuts a màxima potència, controlant cada 30 segons i remenant perquè no es cremi. Us recomanem utilitzar xocolata del 70 %. Repartim la cobertura per la superfície i laterals i decorem al nostre gust. Posem encenalls de xocolata preparats amb un pelador. I decorem amb les figures, ous de xocolata, plomes… 

Una deliciosa mona preparada amb un simple pa de pessic de iogurt. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada