divendres, 26 de febrer del 2021

PORTES OBERTES

Periodistes: Mar C, Jada B i Èrika D.                                          

El dia 26 de febrer comencen la jornada de Portes Obertes a l'Escola Torre Roja. 

Són jornades presencials però només poden venir a cada sessió 10 persones.  Pel covid-19, han hagut de programar sis sessions (dues divendres, tres dissabte i una dilluns). Sempre són fora de l'horari escolar. Divendres: 1a sessió de 17:00h a 18:15h, 2a sessió de 18:15h a 19:30h. Dissabte: 1a sessió de 10:00h a 11:15h, 2a sessió de 11:15h a 12:30h, 3a sessió de 12:30h a 13:45h i dilluns de 17:00h a 18:15h.

L'equip directiu farà una reunió i presentarà les instal·lacions de l'escola, per acollir més nens i nenes nous pel proper curs 2021-2022.
  




dijous, 18 de febrer del 2021

Dimecres de cendra


 

Dimecres de cendra a l'escola

Periodistes:  Iker M, Siena S, i Sergi A.

Després de celebrar la Setmana Cultural, el Carnestoltes s'acomiada de tots nosaltres i dona la benvinguda a la Vella Quaresma.

Els cursos de 3r, 4t, 5è i 6è s'han acomiadat del Rei Carnestoltes des d'Streaming, veient la celebració a les pantalles. Però els cursos de Cicle Inicial i d'Educació Infantil li han dit adéu en directe des del pati.

Ara li podem donar la benvinguda a la Vella Quaresma, la senyora de 7 cames i 7 peus. Els alumnes més petits de l'escola, els nens i nenes d'Infantil i de Cicle Inicial, cada divendres li trauran un peu a la Quaresma i, aquesta, els proposarà reptes que hauran de complir.



dilluns, 15 de febrer del 2021

Carnaval a l'escola

Periodistes: Èlia A, Adriana C, Laia L

El dimecres i el dijous...

El divendres 5 de febrer el Rei Carnestoltes ens va donar unes consignes per a cada dia, però nosaltres ens centrarem en les de dimecres i dijous.


El dimecres havíem de portar un complement galàctic. A la nostra classe, la de 5è Hua, vam ser bastant originals. Per exemple, una nena va dur una diadema amb quatre planetes,  un nen va portar una diadema que feia llum, embolicada amb paper d'alumini...

El dijous havíem de portar un cinturó decorat. Un nen portava paper de vàter enganxat al cinturó, una nena portava papallones en el cinturó... Va ser tot molt lluït, tothom va ser molt creatiu.


El dijous era també "dijous gras" i cada classe va fer una sortida. Qui volia podia portar entrepà de truita o de botifarra d'ou, per seguir la tradició.

Tot plegat va ser molt divertit!

divendres, 29 de gener del 2021

El tritó del Montseny

Periodistes: P. Egea i O. Taulats 

El tritó del Montseny

El tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) és una espècie d'amfibi descrita a finals de 2005. Es tracta de l'única espècie vertebrada endèmica de Catalunya i l'únic urodel endèmic de la Península Ibèrica. El tritó del Montseny, com diu el nom, és endèmic del massís del Montseny i es va observar, per primer cop, el 1979.

El tritó és d'una mida aproximada de 10 cm i amb el dors de color marronós. És l'espècie germana del tritó pirinenc. Es troba només amb aigües netes i oxigenades.

Aquests animals estan en perill d'extinció sobretot, a causa d'altres espècies exòtiques i pel perill de fongs i virus que els poden afectar perquè són molt sensibles.

Què podem fer?

- Seguir totes les normes dels hàbitats aquàtics (no banyar-se si no està permès).

- No capturar exemplars.

- No traslladar animals d'un lloc a un altre.


dilluns, 25 de gener del 2021

Pastís de pastanaga

 

El millor pastís de pastanaga

Periodistes: X. Lana i A. Mateos


Ingredients:

Per a la massa

- 350 g de pastanaga

- 3 ous mitjans

- 200 g de sucre (normal o glass)

- 1 cullereta d'essència o aroma de vainilla

- 200-280 g de gira-sol

- 350 g de farina de rebosteria o Maizena

- 16 g de llevat o un sobre

- 2 culleretes de bicarbonat sòdic

- 2 culleretes de canyella

- 1 cullereta de gingebre en pols, o ratllat fresc

- 30/50 g de panses o fruites confitades a trossets

- 30/50 g de nous a trossets

- 1 pessic de sal

Per al farciment

- 50 g de mantega a temperatura ambient

- 150 g de sucre glass 

- 1 culleradeta de suc de llimona

- 150 g de formatge d'untar


Preparació:

1. Posa al vas les pastanagues pelades i ratllades i barreja.

2. Afegeix els 3 ous, els 200 g de sucre, una culleradeta de vainilla i barreja.

3. Incorpora els 350 g d'oli i les pastanagues reservades, i barreja.

4. Afegeix els 350 g de farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, el gingebre, les panses, les nous, el pessic de sal i barreja.

5. Aboca la barreja en un motlle, prèviament untat amb oli i mantega i fica'l al forn durant 60-70 minuts a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix.


Per al farciment:

Posat tots els ingredients al vas i barreja. A sobre de la primera base, tira-hi la meitat del farciment. Posa al damunt l'altre pa de pessic de pastanaga i cobreix amb la resta del farciment.

S'empolvora amb canyella o es decora al gust.


COCA

 Com podem fer la coca?

Periodistes: M. Losada i E. Morales


Ingredients:

- Una terrina de Philadelphia de 270 g

- 4 ous

- 3 iogurts naturals

- 12 cullerades soperes de sucre

- 4 cullerades soperes de Maizena

- 1 botella de crema de llet


Preparació:

Es barregen tots els ingredients amb la batedora.

Es posa tot en una safata, que abans hem untat amb una mica de mantega, i es posa al forn a una temperatura de 180º (a dalt i a baix).

S'hi ha d'estar, aproximadament, 60-70 minuts.


divendres, 22 de gener del 2021

Chadwic Boseman (Black Panther)

 

Chadwic Boseman

Periodistes: J. Morente i B. Montull

L'actor Chadwic Boseman és conegut com l'actor de Black Panther. Va fer aquest paper a Marvel Studios i després, aquesta companyia, va fer una pel·lícula amb ell de protagonista.

Però Chadwic Boseman va morir aquest estiu passat, el 28 d'agost de 2020, amb 43 anys. Va sortir a la pel·lícula d'Endgame i va dir que seria l'última. Va ser ingressat per un càncer de colon l'any 2016 que va avançar molt ràpidament. No n'havia parlat públicament. Durant el tractament va continuar treballant i va completar el rodatge de diverses pel·lícules.

Aquest actor ens agradava molt perquè feia molt bé el seu paper de súperheroi a les pel·lícules.