dilluns, 25 de gener de 2021

Pastís de pastanaga

 

El millor pastís de pastanaga

Periodistes: X. Lana i A. Mateos


Ingredients:

Per a la massa

- 350 g de pastanaga

- 3 ous mitjans

- 200 g de sucre (normal o glass)

- 1 cullereta d'essència o aroma de vainilla

- 200-280 g de gira-sol

- 350 g de farina de rebosteria o Maizena

- 16 g de llevat o un sobre

- 2 culleretes de bicarbonat sòdic

- 2 culleretes de canyella

- 1 cullereta de gingebre en pols, o ratllat fresc

- 30/50 g de panses o fruites confitades a trossets

- 30/50 g de nous a trossets

- 1 pessic de sal

Per al farciment

- 50 g de mantega a temperatura ambient

- 150 g de sucre glass 

- 1 culleradeta de suc de llimona

- 150 g de formatge d'untar


Preparació:

1. Posa al vas les pastanagues pelades i ratllades i barreja.

2. Afegeix els 3 ous, els 200 g de sucre, una culleradeta de vainilla i barreja.

3. Incorpora els 350 g d'oli i les pastanagues reservades, i barreja.

4. Afegeix els 350 g de farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, el gingebre, les panses, les nous, el pessic de sal i barreja.

5. Aboca la barreja en un motlle, prèviament untat amb oli i mantega i fica'l al forn durant 60-70 minuts a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix.


Per al farciment:

Posat tots els ingredients al vas i barreja. A sobre de la primera base, tira-hi la meitat del farciment. Posa al damunt l'altre pa de pessic de pastanaga i cobreix amb la resta del farciment.

S'empolvora amb canyella o es decora al gust.


Cap comentari:

Publica un comentari