El millor pastís de pastanaga
Periodistes: X. Lana i A. Mateos
Ingredients:
Per a la massa
- 350 g de pastanaga
- 3 ous mitjans
- 200 g de sucre (normal o glass)
- 1 cullereta d'essència o aroma de vainilla
- 200-280 g de gira-sol
- 350 g de farina de rebosteria o Maizena
- 16 g de llevat o un sobre
- 2 culleretes de bicarbonat sòdic
- 2 culleretes de canyella
- 1 cullereta de gingebre en pols, o ratllat fresc
- 30/50 g de panses o fruites confitades a trossets
- 30/50 g de nous a trossets
- 1 pessic de sal
Per al farciment
- 50 g de mantega a temperatura ambient
- 150 g de sucre glass
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 150 g de formatge d'untar
Preparació:
1. Posa al vas les pastanagues pelades i ratllades i barreja.
2. Afegeix els 3 ous, els 200 g de sucre, una culleradeta de vainilla i barreja.
3. Incorpora els 350 g d'oli i les pastanagues reservades, i barreja.
4. Afegeix els 350 g de farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, el gingebre, les panses, les nous, el pessic de sal i barreja.
5. Aboca la barreja en un motlle, prèviament untat amb oli i mantega i fica'l al forn durant 60-70 minuts a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix.
Per al farciment:
Posat tots els ingredients al vas i barreja. A sobre de la primera base, tira-hi la meitat del farciment. Posa al damunt l'altre pa de pessic de pastanaga i cobreix amb la resta del farciment.
S'empolvora amb canyella o es decora al gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada