dimarts, 23 de gener del 2024

Signes de zodíac

 Periodistes : Jana, Clara i Laia


Què és? El zodíac és la regió de l’esfera celeste per on passa l'eclíptica, i on s’hi poden trobar els planetes: El seu nom fa referència a les diferents constel·lacions.


Àries: Primer signe del zodíac

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac, el signe és ocupat pel Sol des del 21 de març fins al 19 d'abril, aproximadament. És un signe lligat a l'element foc, el seu color és el vermell i Mart n'és el planeta i la divinitat regent.

Taure: Segon signe del zodíac 

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 20 d'abril fins al 20 de maig, aproximadament. És un signe lligat a l'element terra, els seus colors són el rosa i el verd fosc, i Venus n'és el planeta i la divinitat regent.

Gèmini: Tercer signe del zodíac

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 21 de maig fins al 20 de juny, aproximadament. És un signe lligat a l'element aire, els seus colors són el groc i diversos grisos, i Mercuri n'és el planeta i la divinitat regent.

Cranc: Quart signe del zodíac.

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 21 de juny fins al 22 de juliol, aproximadament. És un signe lligat a l'element aigua, el seu color és el gris plata i és regit per la Lluna.

 Lleó: Cinquè signe del zodíac.

Constel·lació zodiacal situada entre les del Cranc, el Lleó Menor, la Cabellera de Berenice, la Verge, la Copa, el Sextant i l’Hidra femella.

L’astre principal, α Leonis, conegut també amb el nom de Regulus, és de magnitud aparent visual 1,3 i és a una distància de 26 parsecs. Conté també dos estels de segona magnitud, tres de tercera i nombroses galàxies.

Verge: Sisè signe del zodíac.

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 23 d'agost fins al 22 de setembre, aproximadament. És un signe lligat a l'element terra, els seus colors són el groc i el blanc, i es considera que el regeix el planeta Mercuri.

Balança: Setè signe del zodíac.

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 23 de setembre fins al 22 d'octubre, aproximadament. És un signe lligat a l'element aire, els seus colors són el verd clar i el blau cel, i Venus n'és el planeta regent.

Escorpi: Vuitè signe del zodíac

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 23 d'octubre fins al 21 de novembre, aproximadament. És un signe lligat a l'element aigua, el seu color és el vermell fosc o granat, i actualment és regit per Plutó.

Sagitari: Novè signe del zodíac

Està associat amb la constel·lació del mateix nom. Sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 22 de novembre fins al 20 de desembre, aproximadament. És un signe lligat a l'element foc, el seu color és el lila i Júpiter n'és el planeta regent. 

Capricorn: Desè signe del zodíac

Està associat amb la constel·lació del mateix nom, i sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 21 de desembre fins al 19 de gener, aproximadament. És un signe lligat a l'element terra, els seus colors són el negre, el verd fosc i el marró, i Saturn n'és el planeta regent.

Aquari: Onzè signe del zodíac

Està associat amb la constel·lació del mateix nom, i sobre el zodíac el signe és ocupat pel Sol des del 20 de gener fins al 18 de febrer, aproximadament. És un signe lligat a l'element aire, el seu color és el turquesa i Urà n'és el planeta regent.

Peixos: Darrer signe del zodíac.

En temps d’Hiparc contenia la constel·lació zodiacal del mateix nom, però actualment, com a conseqüència de la precessió dels equinoccis, conté la constel·lació d’Aquari.

Aquí us deixem 1 enllaç per buscar més informació: 

informació.https://www.youtube.com/watch?v=HDBZskZGyw0


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada