dimarts, 9 de gener del 2024

Què li estan fent a la Torre Roja?

Periodistes: Arkaitz i Aram

Com molts sabeu (o no tants) a la Torre Roja li estan fent obres de restauració per assegurar la seva bellesa de patrimoni.

L’objectiu del projecte és la seva conservació i restauració així com adequar l’interior per fer possible la seva visita pública.

Majoritàriament, se centren en l’interior, que és on presenta un estat més deficient.

En planta baixa es preveu situar una rampa i tarima exteriors de fusta per salvar el desnivell de mig metre d'alçada entre la plaça i la porta.

Les obres de restauració són molt exhaustives per aconseguir un objectiu: garantir la conservació del nostre bellíssim monument. Encara que les obres no acabaran aviat, d’aquí una mica de temps ja la podrem gaudir en el seu màxim esplendor.

El projecte preveu la restitució de l’escala de cargol originària, que substituirà l’actual escala de perímetre. 

I per fer-ho utilitzaran materials i tècniques artesanals. La quantitat de patologies que presenta la torre fa que els terminis d’execució de l'obra no es puguin accelerar ni reduir.

Curiositats 1. El seu aspecte exterior és d’una tonalitat rogenca degut a la característica pedra sorrenca amb què està construïda, la ped
ra del Figaró.

Curiositats 2. La Torre Roja és el campanar romànic de l'església de Sant Pere de Vilamajor que va ser nominada Bé Cultural Nacional. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada