dimecres, 15 de maig del 2019

Quatre oficis antics

Periodistes: Anna i Haydée


Traginer
Un traginer és una persona que treballa transportant mercaderies, utilitzant animals de càrrega com per exemple: el cavall, la mula, el ruc o el bou.
Ja a la Catalunya vella, existia una xarxa de fires on circulaven traginers de tota mena, que intercanviaven productes del nord d’Europa.TerrissaireUn terrissaire es una persona que treballa amb la terrissa(terra aficionada)i ceràmica. Els terrissaire treballaven amb torns. Un torn de terrissaire és una maquina simple, utilitzada per donar forma rodona a la terrissa o ceràmica.     Basters
Un baster es una persona que treballa al camp amb tractors etc. Venien guarniments  per al animals de càrrega. Molts basters van plegar, però a les festes populars com els TRES TOMBS, fan ressaltar aquest ofici.

Trementinaires

Les tementinaires eren noies, senyores... que eren expertes en plantes remeieres. Recollien les plantes, i feien cures per a la gent malalta. Quan tenien  les cures anaven per tot el mon per curar a la gent malalta després  de l’hivern. I així es guanyaven la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada