Periodistes: Maria i Jaume
Ens endinsem al Montseny, situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona. Per saber més sobre la seva fauna.
La fauna montsenyenca es caracteritza també per l’existència d’espècies típiques de terres centreeuropees a les zones altes del massís, i per la fauna pròpia d’ambients mediterranis més meridionals a les parts baixes. La fauna montsenyenca inclou més de dues-centes quaranta-cinc espècies de vertebrats i, segons els científics, els invertebrats s’aproparien a les nou mil espècies. El treball d’elaboració del Pla de Conservació del Montseny ha permès identificar en aquest massís un total de 8.410 espècies de fauna i flora; de les quals, 140 són aus,58 són mamífers, 22 són rèptils, 12 són peixos i 13 són amfibis.
Els alzinars són boscos d’alzines i les suredes són els més abundants al Montseny on es troben: porcs senglars, guineus, genetes, la rata cellarda entre els mamífers més coneguts, l’astor, el gaig , el pit-roig, el gamarús, la merla o l’esparver entre les aus més comunes i diversos amfibis i rèptils. I en aquesta zona d’invertebrats podem trobar: l’hispa testacea, papallones com per exemple la Thecla betulae, la pyronia o escarabats com l’Escanyapolls, el cérvol volant o l’hoplia coerulea, o grills com el somereta de Montsant.
Els prats subalpins són espais culminals del Montseny que presenten una vegetació baixa i uniforme. Els animals que hi habiten han de suportar fortes variacions de temperatura, i a l’hivern molts d’ells s’han de desplaçar a cotes inferiors, on s’hi poden trobar: llebres i porcs senglar entre els mamífers més abundants, Alosa vulgar Còlit ,Àliga marcenca, Griva, Perdiu roja entre les aus més comunes, el Tòtil, l‘Escurçó, la Serp de vidre entre els rèptils més abundants i invertebrats com l’Eresus niger, Issoria lathonia, Trichodes apiarius o la Marieta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada