dimecres, 13 de febrer del 2019

La contaminació lumínica i atmosfèrica

Periodistes: Dani i Anna
Què és la contaminació?

La contaminació o pol·lució és l´alteració de les propietats d´un medi per incorporació, generalment deguda a l´acció directa o indirecta de l´home de pertorbacions, materials, ones o radiacions que introdueixen modificacions de l´estructura i la funció dels ecosistemes afecta.


Què és la contaminació lumínica?
La contaminació lumínica és l’augment del fons de brillantor del cel nocturn natural. Aquesta llum artificial pertorba i altera el medi ambient. També es considera contaminació lumínica qualsevol il·luminació artificial.


A les grans ciutats hi ha molta contaminació lumínica i això provoca no poder veure les estrelles, si vols veure una pluja d’estrelles i vius a una ciutat hauràs de desplaçar-te perquè a la ciutat hi ha contaminació lumínica que no et permetrà veure-la.

La il·luminació artificial durant la nit provoca que els animals es pensin que viuen de dia les 24 hores i no poden viure bé ja que no descansen.


On pots trobar contaminació lumínica?
Els llocs més afectats per la contaminació lumínica són Espanya i Amèrica, però a molts més llocs pots trobar contaminació lumínica.


Què és la contaminació atmosfèrica?
La terra està envoltada d’una capa de gasos que s’anomena atmosfera o aire .Aquests gasos són aprofitats pels animals i les plantes . D’altra banda, l’atmosfera reté l’escalfor del sol, però impedeix que ens arribi la radiació perjudicial dels seus raigs. L’atmosfera fins i tot té un paper important en el fet que els rius i els oceans estiguin plens d’aigua. L’aire té vapor d’aigua que cau en forma de pluja o neu, i això aporta aigua als rius i oceans, part de l’aigua dels mars i rius s’evapora i torna a l’ aire, i així s’estableix un reciclatge continu. Tots els éssers vius depenen de l’aire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada