dimarts, 28 d’octubre del 2025

ROLL DE SUSHI

Periodistes: Emma, Ona A i Noa

Si fas 2 rolls et sortiran 16 trossos.

INGREDIENTS

-2 algues Nori

- Farcit: tonyina, salmó, alvocat o el que més t'agradi.

PER L’ARRÒS

- 150 g d’arrós

- 2 cullerades grans de vinagre de poma

- 1 cullerada petita de sucre

ELABORACIÓ

1r. Preparem l'arròs segons les instruccions de l'envàs: En un got farem la barreja del vinagre i el sucre. Remenem fins que quedi ben dissolt. Un cop l'arròs s'ha bullit afegim la barreja anterior i remenem fins que tot quedi ben integrant.

2n. Un cop farcit tallem el nostre ingredient.

3r. Estendrem l'estora de bambú i col·locarem una fulla d’alga nori a sobre. Escamparem l'arròs de manera uniforme, deixant un centímetre de nori sense cobrir a la part superior.

4t. Col·locarem el farcit que vulguem a la part inferior de manera horitzontal i a poc a poc, i fent una miqueta de pressió, començarem a enrotllar l'alga-nori juntament amb l'estoreta fins a arribar on està el límit de l'arròs. Quedarà en forma de cilindre (ens ha de quedar la part sense arròs a la vista). Amb una mica d'aigua (no molta perquè ho pots espatllar) mullem aquest trosset d’alga que ens ha quedat i acabem de formar el cilindre, així quedarà ben tancat.

5è. Col·locarem el rotllo en una taula i amb un ganivet humit el tallarem a trossos iguals, de cada rotllo farem 8 trossos.

LLESTOS BON PROFIT!!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada