Periodistes: Neus, Aina i Dani
INGREDIENTS
125g de mantega
160 g de sucre
2 ous
ratlladura de llimona
1 sobre de llevat
polsim de sal
i un motlle per galetes
1. Barreja el sucre amb la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de llimona, la sal i els ous.2. Barreja el llevat amb la farina i ves-ho posant a poc a poc fins a aconseguir una massa uniforme i que es vegi ben integrada.
3. Col·loca la massa en un recipient, tapa’l amb paper film transparent i guarda’l a la nevera durant mitja hora.
4. Empolvorada la superfície de la taula on vagis a treballar amb una mica de farina. Ves agafant porcions de massa i els vas estenent amb el rodet fins a obtenir una capa d’uns 5 mm de gruix. La massa que no utilitzis, guarda-la a la nevera perquè no s'estovi.
5. Ves fent les formes de les galetes amb el motlle.
6. Col·loca les galetes separades entre si a la safata del forn sobre paper de forn i cou-les durant 10 minuts a 180 °C. Millor deixar les galetes blanquetes.
- clares d’ou
480 g de sucre glaç
2 cullerades de suc de llimona
Colorant alimentari
Separa la clara de l'ou del rovell i remena. Quan vegis que estan blanques ves afegint el sucre glaç a cullerades i continua batent fins a incorporar tot el sucre. Posa tot el suc de llimona. Ha de quedar una textura cremosa. Deixa-ho reposar a la nevera durant 30 minuts.
Si fas servir diferents colors alimentaris, separa el glacejat amb la quantitat de colors desitjats a bols diferents. Afegeix el colorant a poc a poc (es tinta molt ràpidament). Col·loca cada color del glacejat a una màniga pastissera diferent per decorar les galetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada