divendres, 25 de març de 2022

ELS WOMBATS

Periodistes:  Itziar, Vinyet i Hannah


Els wombats són marsupials. Els marsupials són com els cangurs, que tenen una bossa per transportar les cries. Són coneguts pel nom de wombat. Es caracteritzen per la forma del seu cos que sembla un ós petit amb les potes curtes. Només queden 200 wombats  a Austràlia i  70 a Amèrica.

 Característiques:

Aquests animals són famosos per la seva habilitat de cavar sota terra gràcies a les seves ungles molt llargues. Les cries no neixen del tot desenvolupades i per això fiquen les cries dins la bossa. Aquesta bossa s’anomena marsupi, està situada a la panxa de l’animal. 
Hi ha 3 espècies de wombats: el wombat comú, el wombat del sud i el wombat del nord. Els wombats poden córrer fins a 40km/h. El wombat medeix 70cm i pesa entre 25 i 40kg.

 Què mengen?

Els wombats són herbívors, mengen herba, escorça, arrels, etc...Aquests animals no necessiten beure aigua durant anys gràcies a la seva alimentació, que ja en porta. 

 Per què fan els excrements quadrats?

Doncs els wombats tenen un maquinisme quadrat i per això fan els excrements de forma cúbica. Ho fan d’aquesta forma per marcar territori.

 Per què estan en perill d’extinció?                                                                

Estan en perill d’extinció per culpa de la contaminació, es van crear molts incendis i això va fer baixar el nombre de wombats.                                                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada