dimarts, 29 de novembre del 2016

Entrevista a la mestra i escriptora Teresa Sagrera

Paula Rodríguez, Álvaro Laguarta i Pol Roura, periodistes de la secció d'entrevistes
Ø  -Amb quants anys vas començar a escriure?
Ø - Doncs escriure, he escrit sempre, als 14 anys vaig començar a fer els típics diaris i en tinc quatre, als 17 vaig guanyar un concurs de relats de Sant Antoni i he anat escrivint sempre. El que no havia fet mai era escriure un llibre sencer, és a dir, no escrivia de forma continuada. A partir de l’any 2005 que he anat escrivint de forma continuada.

Ø    - Per què vas escollir ser escriptora?
Ø - Imagino que és una cosa que no es tria, és quelcom que tens dins, com algú que li agrada un esport concret i ets  sents còmoda fent-ho. Quan estic molt contenta ,  preocupada o trista la manera que tinc d’ expressar-ho  és a través de l’escriptura.

Ø    - Quants llibres has escrit?
Ø -En tinc dos de publicats un que és de la història del poble i una novel·la històrica que és la que més coneixeu. Em tinc un altre de juvenil, però que encara no està publicat. Acabats en tinc tres i també tinc relats i altres coses. Ara estic fent el quart.

Ø     - De què van els teus llibres?
Ø - No hi ha cap que vagi del mateix. Vaig començar fent el primer llibre “Què es vols que t’expliqui Vilamajor” que era un llibre per explicar als joves com era el nostre poble i la seva història, el segon és una novel·la que és històrica, però també es ficció, hi ha coses que són reals i altres que no, que està basada en la reina Peronella i en Ramón Berenguer IV. El tercer, que encara no ha sortit publicat, és una història d’una noia que té tots els problemes que té un adolescent normal avui en dia i el quart que estic fent és una altra novel·la històrica que també és de la zona però encara no està acabada. 

Ø     - Com es titulen?
Ø - Els dos primers en tenen, però el tercer que encara no està publicat encara no en té.  El primer es titula “Vols que t’expliqui Vilamajor” i el segon “Confidències d’una reina”

Ø    - On sols escriure?
Ø Jo escric a un altell que hi ha a casa meva i necessito molta quietud. Em quedo sola a dalt amb l’ordinador i em poso a escriure. Abans era l’altell de tothom i ara és el meu altell.

Ø  - En que t’inspires per fer els llibres?
Ø - A mi no m’agrada molt aquella frase de Picasso: que la inspiració t’agafi treballant. Jo intento i posar-m’hi cada dia, estigui inspirada o no, m’inspiro bàsicament en coses del meu entorn, per exemple per el segon llibre em vaig inspirar en un document  el segle XlI. Jo el que intento és buscar les emocions de coses que m’han causat sensacions.

Ø  - Treballes en alguna editorial?
Ø - No estic lligada a cap editorial, però el segon el va publicar una que es diu Columna.

Ø  - Ara estàs fent algun llibre?
Ø - Doncs sí, ara estic fent una novel·la històrica que de fet està molt avançada.

Ø  Quin llibre, dels quals has fet, t’agrada més?
Ø - Això és com els fills, quan un et pregunta quin fill t’agrada més no sabria quin triar perquè tots els llibres que he fet m’agraden per igual perquè cada un representa un esforç diferent. El primer doncs perquè és el primer, el segon perquè és el que em va valdre per guanyar un premi i el tercer perquè és una novel·la juvenil que em fa il·lusió perquè mai no n’havia fet cap. Cadascú te l’estimes pel què és.

Ø - I de tots els que has escrit, quin és el més llegit?
Ø El més llegit és el segon el “Confidències d’una reina” perquè ha sortit en un editorial gran com Columna és més important.

Ø -  És difícil compaginar la feina de mestra i d’escriptora?
Ø Com en qualsevol altre feina és molt difícil compaginar-la amb l’escriptura. Quan parlo amb algú dic que escriure per mi no és una afició, una afició és com fer macramé però si tu t’ho agafes com una feina realment és difícil perquè hi has de dedicar moltes hores i a més a més tu tens una família, tens una casa. Vull dir que les teves hores personals les dediques a això.  

Ø - Hi ha rumors de que estàs treballant al cinema, es cert?
Ø Des de el maig  he estat col·laborant en una pelicul·la amb un guionista i he estat treballant en tota la part de sinopsis i dels personatges, de les seqüencies i ara està acabada. Si tira endavant i es ven aquest projecte col·laboraria en el guió sencer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada