dimecres, 29 de març del 2017

Com fer escudella i carn d'olla

Periodista de la secció de cuina, Benicio Martínez

Ingredients per el caldo :

3 o 3,5 l ďaigua
2 cebes grans
2-3 pastanagues
4 patates grosses
1 branca ďapi (tronxo fulles)
Sal
Un raig ďoli ďoliva o 1 boleta de seguretat de la mida ďun cigró
10 mongetes tendres
2 fulles de col

...i qualsevol altra ingredient que us agradi


2 cuixes de pollastre
2 talla de vedella amb os (Costelló o osobusco)
1 tall de coll o pit de xai
2-3 ossos salats
4 punyats de pasta grossa (galets),8 de pasta petita (fideus,maravilla) o 4 ďarròs

Ingredients per fer la pilota de carn:

2 ous mitjans
Pa ratllat  o les molles de mitja barra de pa sec
150gr de carn picada de porc
150gr de carn de vedella picada.

Elaboració
1.Renteu bé totes les carns i submergiu-les en una olla gran amb l’aigua (de sis a vuit litres).
2.Tant bon punt arrenqui el bull, traieu  ľescuma que s’haurà format i afegiu-hi els cigrons prèviament  remullats.
3.Quan ľolla porti aproximadament una hora i mitja bullint, afegiu-hi totes les verdures, les patates netes i tallades, així com la pilota i la botifarra.
4.Quan tot sigui cuit, separeu en una safata les carns per un cantó i les verdures, les patates i els cigrons per ľaltre.
5.Si voleu desengreixar el caldo, heu de deixar-lo refredar. En refredar se el greix quedarà compactat en la part superior de ľolla. Retireu tot aquest greix amb una espàtula.
6.Porteu el caldo de nou a ebullició i afegiu-hi els galets de Nadal.
8.És convenient afegir-hi la sal quasi al final, per tal que el caldo no quedi massa fort
9.Després del primer  plat de caldo amb galets de NADAL, porteu a la taula la safata amb tots els ingredients de la preparació del caldo i serviu a cada persona una petita porció de cada aliment.




ESPEREM QUE US AGRADI EL PLAT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada